Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (33): Gençler asgari ücret ve altılı masanın neden heyecan yaratmadığını değerlendiriyor

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Burak Siperli, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu ve Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ata Birol, asgari ücrete gelen zammın yeterli olup olmadığını, altılı masanın beşinci buluşmasını ve Dodurga’daki seçim sonuçlarını konuştu.

“Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olması kabul edilemez”

Asgari ücretin 5 bin 500 TL olması hakkında konuşan Burak Siperli, kiraya 6 bin lira verilen bir şehirde insanların 5 bin 500 lira ile geçinmelerini talep etmenin kabul edilebilir olmadığını dile getirdi. Asgari ücret hakkında herhangi bir beklentisi olmadığını belirten Ata Birol ise ne olursa olsun açıklanan paranın yetersiz olduğunu söyledi. Asgari ücretin artmasıyla beraber enflasyonun da artacağını ifade eden Aybike Boyacıoğlu, bu süreçte kendisini en çok korkutan hadisenin işsizlikteki patlama olduğunu vurguladı.

“Dodurga seçimi AKP için siyasi bir teselli olabilir”

AKP’nin belde olan Dodurga’daki seçimi yüzde 87’lik bir oranla kazanması hakkında konuşan Burak Siperli, uzun süredir muhalefetin gündem belirlemesinin AKP’yi etkilediğini ve Dodurga seçimi gibi fırsatları tekrar seçmeni cesaretlendirmek için kullanmaya çalıştıklarını belirtti. AKP’nin Dodurga’daki seçimi bir siyasi strateji olarak kullanmaya çalışmasının ters tepebileceğinin de altını çizen Siperli, muhalefetin kamuoyu oluşturup erken seçim çağrısı yapması halinde AKP’nin verebilecek bir cevabı olmadığını iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.