Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (6 Temmuz 2022): Somali Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Günaydın, çarşamba sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava az bulutlu, sıcaklık 31 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 29 derece olacak. İzmir’de hava açık, 33 derece; Antalya sıcak, 37 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 39 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’u resmi törenle karşılayacak, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

Erdoğan, bugün ayrıca ATO Congresium’da Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u ziyaret edecek.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Özbekistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 7. Tarım Bakanları Toplantısı’na katılacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 16 lira 97 kuruş, euro kuru ise 17 lira 43 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 5 Temmuz gününü 2 bin 371 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 964 lira 79 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 5 Temmuz’u 102,93 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’a güvenlerini kaybettiklerini belirten Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, kabineden istifa ettiklerini açıkladı.

Sri Lanka’da, yeni atanan Başbakan Ranil Wickremesinghe ekonomik istikrarı 18 ay içinde yeniden sağlayabileceğini söyledi. 

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Myanmar’daki yedinci Lancang-Mekong İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’na başkanlık edecek ve Endonezya’daki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak.

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Fenerbahçe, Avusturya kampında yaptığı ikinci hazırlık maçında Macaristan temsilcisi Mol Fehervar’ı 3-0 yendi. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Serdar Dursun ve Enner Valencia (2) kaydetti. 

Wimbledon tek erkekler çeyrek finalinde Jannik Sinner’a karşı 2-0 geri düştüğü maçta 3-2 galip gelen dünya 1 numarası Novak Djokovic, yarı finale yükselen ilk isim oldu.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.