Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (14 Temmuz 2022): Datça’daki orman yangını devam ediyor

Günaydın, perşembe sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava az bulutlu, sıcaklık 30 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 30 derece olacak. İzmir’de hava rüzgarlı, 35 derece; Antalya hava parçalı bulutlu, 35 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 41 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

Rus ve Türk askeri heyetleri dün İstanbul’da tahıl ihracatıyla ilgili bir araya geldi. Görüşmeye Ukrayna ve Birleşmiş Milletler heyetleri de katıldı. Ukrayna tahılına ilişkin düzenlenen dörtlü toplantıda, tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda anlaşıldı. 

Datça ve Çeşme’deki orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. 

TÜİK, mayıs ayına ilişkin ciro, perakende satış ve sanayi üretim endekslerini açıklayacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 41 kuruş, euro kuru ise 17 lira 56 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 13 Temmuz gününü 2 bin 408 puanla kapatmıştı. 

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 971 lira 16 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 13 Temmuz’u 99,58 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ekonomik kriz nedeniyle ülkede protestolar devam ederken askeri bir uçakla dün Maldivler’e kaçtı. Başbakan Ranil Wickremesinghe, Rajapaksa’nın kaçmasının ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti. Wickremesinghe’nin de istifa etmesini isteyen protestocular başbakanlık konutunu bastı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Güney Pasifik ülkesi Fiji’nin başkenti Suva’da düzenlenen Pasifik Adaları Forumu’na katılacak. 

ABD Başkanı Joe Biden, yarın Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (13 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. C Grubu’nda İsveç İsviçre’yi 2-1, Hollanda ise Portekiz’i 3-2 mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe, deneyimli futbolcu Mesut Özil ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını duyurdu. Medipol Başakşehir ise Fenerbahçe ile yollarını ayıran Mesut Özil’i kadrosuna kattığını duyurdu.

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea, Manchester City’den İngiliz forvet Raheem Sterling’i kadrosuna kattı. Maviler, Sterling transferi için Manchester City’e 50 milyon sterlin ödeyecek.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.