Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (18 Temmuz 2022): Erdoğan İran’a gidiyor, CHP MYK toplanıyor

Günaydın, pazartesi sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava rüzgarlı, sıcaklık 30 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 28 derece olacak. İzmir’de hava rüzgarlı, 34 derece; Antalya hava sıcak, 40 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 41 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısına başkanlık edecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplanıyor.

TÜİK, haziran ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ve mayıs ayı ücretli çalışan istatistiklerini duyuracak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 40 kuruş, euro kuru ise 17 lira 55 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 14 Temmuz gününü 2 bin 382 puanla kapattı. 

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 955 lira 58 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 15 Temmuz’u 100,99 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi, Berlin’de bir basın toplantısı gerçekleştirecek. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en‑Nehyan ile birlikte Paris’te bir araya gelecek. 

Hindistan ve Sri Lanka’da seçmen yeni cumhurbaşkanını belirleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a gidiyor. Erdoğan, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ile Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi için bugün ve yarın Tahran’da olacak. Erdoğan, yarın Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de bir araya gelecek. Görüşmenin konusu ise Suriye. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi’nde Türkiye, Sırbistan’a 3-0 yenilerek organizasyonu dördüncü sırada bitirdi. Brezilya’yı 3-0 mağlup eden İtalya ise turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Şampiyonluğun kazanılmasında büyük pay sahibi olan Egonu, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (17 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. C Grubu’nda İsveç, Portekiz’i 5-0, Hollanda ise İsviçre’yi 4-1 mağlup etti. Aldıkları bu galibiyetler ile puanlarını 7’ye yükselten İsveç ve Hollanda, adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 

Pata Yamaha adına yarışan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın İngiltere ayağının ikinci yarışında da birinci oldu.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.