Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Ordu’da: “Elalemin çiftçisini zengin ederken kendi çiftçini açlığa mahkûm ediyorsan ne yerlisin ne millisin”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Karadeniz turunun ikinci durağı olan Ordu’daydı. Aybastı, Kabataş ve Korgan’da esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener, “Allah’ın yarattığı farklılıklarımız üzerinden birbirimizle kavga ettiğimiz bir düzenden geçtik. Bu düzen artık bitiyor” dedi.

Akşener gittiği ilçelerde esnaf ziyaretine başlamadan önce bir platformun üzerine çıkarak toplanan vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin Venezüela’da toprak kiraladığına dair haberlere değinen Akşener, “Elalemin çiftçisini zengin ederken, kendi çiftçini açlığa mahkûm ediyorsun. Sen ne yerlisin ne millisin” diyerek iktidara yüklendi. 

“Asıl olan millettir, siyasetçi vekildir”

Siyasetin hizmet etmek olduğunu belirten Akşener, şöyle konuştu: “Siyasetin en önemli yanı da millet asıldır, siyasetçi vekildir. Dolayısıyla asıl bir karar verir, vekil ona uyar. Şimdi uzun bir zamandır, bir yanlışlık oldu Türkiye’de. O yanlışlık da şu: Sizin dertlerinizin konuşulduğu, önce bu dertlerin öğrenildiği, sonra bu dertlerin anlatıldığı, sonra da kamuoyu ile bu dertlerin nasıl çözüleceğinin paylaşıldığı bir sistem olması gerekirken, sizin dertlerinizin hiçbirinin konuşulmadığı, dinlenilmediği bir düzen oluşturuldu. Benim size söyleyeceğim şey şu: Siz asılsanız ki öylesiniz, siz milletseniz ki öylesiniz, siz seçmenseniz ki öylesiniz, siz velinimetsiniz.”

“Esnaf gezerken kendi partimi hiç övmedim”

Seçmenin velinimet olduğunun siyasetçiler tarafından uzun bir zamandır unutulduğunu söyleyen Akşener, şöyle devam etti: “Ben iki buçuk yıldır ilçe ilçe, esnaf esnaf, şehir şehir geziyorum. Şu dükkanların içinde hiçbir siyasi partiyi yermedim. Kendi partimi hiç övmedim. Propaganda hiç yapmadım. Bunları neden yapmadım biliyor musunuz? Çünkü o dükkanların içinde iş gören esnafımız, sanayicinin ürettiğini satar, çiftçinin ürettiğini satar, o olmasa besicinin ürettiği ortada kalır, o olmasa sanayicinin ürettiği ortada kalır. Yani esnaf bu ülkenin ekonomisinin belkemiğidir. Dolayısıyla çok uzun bir zamandır biz esnafı unuttuk. Esnaf ne yer, ne içer, nasıl bir derdin içindedir, mutlu mudur, mutsuz mudur, unuttuk. O esnaf dükkanlarının içinde en önemli unsurlardan birisi de, esnafın müşterisi velinimetidir. Esnafın müşterisini velinimet kabul ettiği o anlayışı, siyasetçi cenahına da taşıyıp seçmen velinimettir anlayışını sizlerin talebiyle oturtmak gibi bir hedefle yola çıktık.”

Bir vatandaş İYİ Partililer tarafından tartaklandı

Akşener, Korgan ilçesinde kalabalığa seslendiği esnada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Vatandaşın, “Meral Hanım sizi beğenmiyorum. Başarılı olamayacaksınız. Altılı masayı beğenmiyorum” dediği duyuldu. Protestocu vatandaş, İYİ Parti İlçe Teşkilatı üyeleri tarafından tartaklandı. Olayı gören Akşener, partilileri “Yapmayın. Altılı masayı beğenmeyebilir. Bizim farklı görüşlere saygımız var” diyerek uyardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.