Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (12 Ağustos 2022): Kılıçdaroğlu İstanbul’da, Akşener Aksaray’da

Günaydın, cuma sabahından herkese merhaba! Ben Gamze Elvan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul bulutlu, sıcaklık 30 derece olacak. Ankara bulutlu 33 derece; İzmir bulutlu 37, Antalya yağışlı 33, Diyarbakır güneşli 41 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da. Kılıçdaroğlu, Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki CHP Yurtdışı Örgütlenme Çalıştayı’na katılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Aksaray’da. Akşener, kent merkezi ile Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı sebebiyle düzenlenen basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, Suriye meselesiyle ilgili Muhalefetle Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” dedi. Çavuşoğlu Ekim 2021’de Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüştüğünü duyurdu.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro kuru ise 18 lira 52 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü 2 bin 868 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı bin 31 liraydı.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 99,15 dolar.

Dünya gündemine bakalım.

İsveç, NATO’ya katılmak için yapılan zorlu müzakerelerin ardından dün dolandırıcılıkla suçlanan Okan Kale’yi Türkiye’ye iade etmeye karar verdi. İsveç, Ankara ile gergin müzakerelerin ardından bu iade kararını aldı. Kale’nin üç bankaya yönelik kart dolandırıcılığı suçlaması nedeniyle 14 yıl hapse çarptırıldığı belirtildi. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Temsilcilerimiz dün (11 Ağustos) Avrupa arenasında boy gösterdi. 3-0’ın rövanşında Fenerbahçe, Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kaldı ve play-off turuna yükseldi. Medipol Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında İzlanda ekibi Breidablik’i 3-0 mağlup ederek yoluna devam etmeyi başardı. Öte yandan Konyaspor, Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a 4-2 yenilerek Avrupa defterini kapattı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Avusturya ekibi Austria Wien ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi play-off turunda Belçika ekibi Royal Antwerp ile karşı karşıya gelecek.

FIFA’dan yapılan açıklamaya göre 2022 Dünya Kupası, planlanandan bir gün önce 20 Kasım’da ev sahibi Katar ile Ekvador arasında oynanacak maçla başlayacak. A Grubu’nda Katar ile Ekvador arasındaki turnuvanın açılış maçı, Al Bayt Stadı’nda saat 19.00’da yapılacak.

********

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Pazartesi yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.