Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dokuz yıl önce “Suriye’de üçüncü yol mümkün” diyenler haklı mı çıktı? Cihangir İslam, İslam Özkan ve Zeki Kılıçaslan ile söyleşi

Türkiye, Suriye politikasına yönelik ciddi bir değişimin eşiğinde. 10 yıldan uzun zamandır devam eden iç savaşta Türkiye’nin izlediği politika ve geliştirdiği söylem hep tartışıldı. Eylül 2013’te, İslami, sol ve Kürt hareketine yakın aydınlar bir bildiri imzalayarak sorunların askeri operasyonlarla çözülemeyeceğini, bunun bölgedeki kaosu artıracağını belirtmiş ve bölge ülkelerinin diyalog yoluyla barışa öncülük etmesi gerektiğini vurgulamışlardı.

İran ve Türkiye’nin dış politika yönelimlerini gözden geçirmesi ve bölge halkının kararlarına saygı duyulması gerektiğini belirten imzacı aydınlar, “Diktatörün yaptığı katliamları da Suriye’nin bombalanmasını da reddediyoruz” demişti.

Bildiriyi imzalayan isimlerden yazar İslam Özkan, CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Medyascope’a konuk oldu. Üç isim geride kalan süreçte nelerin değiştiğini, dokuz yıl önce bu bildirinin imzalanmasının önemini ve iktidarın Suriye politikasının Türkiye toplumunda yarattığı sorunları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.