Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da: “Faize karşıymış gibi yapıp ‘beşli çeteye’ kaynak aktarıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediyesi Yeni Hizmet Binası açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu ve ”Taksicinin, esnafın, sanayicinin faizi düşmedi ama bankaların faizi düştü” dedi.

Tekirdağ gezisinde CHP liderine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak eşlik etti. Açılış töreninden önce Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)/Genel-İş Sendikası’na bağlı belediye çalışanları Albayrak’ı protesto etti.

“Herkes zam alırken bize zam yapılmadı”

DİSK/Genel-İş Sendikası Başkanı Mesut Alak, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına zam yapılması gerektiğini söyledi. Alak, “Ocak ayından bugüne maaşlarımız enflasyon karşısında yüzde 30-35 eridi. Başka belediyelerde zamlar yapılırken Tekirdağ Belediyesi çalışanlarına zam yapılmadı. Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan bu yüzde 35’lik zammı talep ediyoruz” dedi. Alak, yüzde 35 zam yapılırsa bu eylemi alkışa çevireceklerini sözlerine ekledi. 

Protestoculara tepki gösteren CHP’li bir vatandaş ise saldırıya uğradı. Polisin araya girmesiyle olay büyümeden sona erdi.

Albayrak’ın konuşması protesto edildi

Kılıçdaroğlu’ndan önce sahneye çıkan Kadir Albayrak’ın konuşması, sık sık sloganlarla  protesto edildi. Protestoculara karşı çıkan CHP’liler Albayrak’a alkışlarla destek verdi. Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu ise protestoculara “Hep beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hakkı, adaleti ve hukuku mutlaka sağlayacağız. Bundan tüm dostlarımın ve tüm çalışanların emin olmasını isterim” diyerek seslendi.

Açılan hizmet binasının yapımı sırasında banka kredisinin kesildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “‘Bir belediye binası bile yapamadılar’ demek için krediyi kestiler. Diğer belediyelerimizin önüne de engeller çıkarıyorlar. Ama ben belediye başkanlarımıza söyledim, ‘Sizin işiniz şikâyet etmek değil, her türlü engeli aşarak hizmet etmektir’ dedim. Sayın belediye başkanımız da bu binayı açarak bunu başardı” diye konuştu.

“Bankaların faizi düştü ama verdikleri kredilerin faizi düşmedi”

Kılıçdaroğlu konuşmasında Merkez Bankası’nın faiz kararına da şöyle değindi: “Esnafın, sanayicinin, taksicinin faizi düşmedi, Merkez Bankası’ndan kredi alan bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü ama bu bankaların vatandaşa verdiği kredilerin faizi düşmedi. Son altı ayda bankaların kârı yüzde 400 arttı. Demek ki ‘faize karşıyım’ edebiyatı yapıp bankalara, finans çevrelerine, beşli çeteye kaynak aktarıldığını hiç kimse unutmasın.”

Dualar eşliğindeki kurdele kesiminin ardından Kılıçdaroğlu ve Albayrak, basına kapalı görüştü. Görüşmenin ardından CHP lideri, Tekirdağ’dan ayrılmak üzere havalimanına doğru yola çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.