Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’a rakip Kılıçdaroğlu gibi; iş, ilanına kaldı”

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinport‘ta yayınlanan yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugünkü (13 Eylül) sözleri, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın Medyascope’a yaptı açıklamalar ve MetroPoll araştırma şirketi yöneticisi Özer Sencar‘ın Medyascope yayınında Ruşen Çakır’a yaptığı değerlendirmeler üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı ele aldı.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlenirmelerde bulundu:

“Muhalefetin ortak adayının Kılıçdaroğlu olması halinde -sadece HDP değil, bir kısım muhafazakâr- Kürt seçmenden oy alma sıkıntısının olmadığı görülüyor. Üstelik öyle HDP ile görüşme, ortak aday açıklamalarına filan da ihtiyaç olmadan. Ayrıca madem Hürriyet’te Abdülkadir Selvi’nin sık sık yazdığı gibi AK Parti Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’ın karşısında rakip görmek istiyor, Kılıçdaroğlu çıkabilir. AK Parti’yi de bütün Diyanet imkânlarını kullanarak inancı, Alevi olması üzerinden hedef alma siyasetiyle baş başa bırakabilir. Akşener’in sözlerinde bütün doğallığıyla söylenmiş gibi duran bir ifade daha var: ‘Millet ittifakının adayı olacak’ Oysa stratejik önemde.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.