Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (137): “TOKİ’den ev alanlar yaşam boyunca canlarından beziyorlar” – Sosyal konut projesi tartışması

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta bu hafta, geçmişteki örneklerden hareketle iktidarın TOKİ sosyal konut projesi vaadini yorumluyor.

Yapracık TOKİ 14. Etap 1. 2. Kısım, 2012 yılında TOKİ tarafından oluşturulan ve site yönetimi olarak adlandırılan ekibe teslim edildikten bir hafta sonra bir blokta asansör düşmesi ile işçiler yaralanır. Ankara 51. İş Mahkemesi ve sonrasında istinaf mahkemesinde iş kazası geçiren davacılara tazminat ödenmesine hükmedilir. Buraya kadar normal. Ancak mahkeme, tazminat ödeme yükümlülüğünü kat maliklerine rücu eder. TOKİ değil, müteahhit firma değil, site yönetimi değil kazadan sonra anahtarlarını teslim alanlar kazadan sorumlu işveren olarak kabul edilir. TOKİ tarafından seçilip yetkilendirilenlere TOKİ inşaatları teslim eder. İdare yargı tarafından korunur, bu site yönetimi denilen ekip de idare tarafından korunaklı alanda tutulur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.