Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (238): KESK’li kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi: “Vardık! Varız! Var olacağız!”

2022 yılında kurulan İstanbul Toplumsal Cinsiyet Müzesi, müze pedagojisi modülleri, kültürel etkinlikler, yayınlar ve alternatif iletişim yöntemleri eşliğinde fiziksel ve sanal sergi konseptleri tasarlayıp gerçekleştiriyor. Müzenin ilk sanal sergisi ise 1995 yılında kurulan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu-KESK çatısı altında toplanan sendikalarda aktif olarak yer alan kadınların mücadele tarihinin belgelendiği “Vardık! Varız! Var olacağız!” adlı çalışmayı izleyicilerle buluşturuyor. Bu yayında müzenin yöneticisi ve serginin küratörü Meral Akkent, sergiye konu olan sözlü tarih çalışmasının koordinatörleri Handan Çağlayan ve Gülistan Atasoy, eski KESK yöneticileri Nurşen Yıldırım ve Fevziye Sayılan ile KESK Genel Merkezi Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun ile KESK çatısı altında örgütlenen kadınların mücadele tarihindeki belli başlı kazanımlarını ve serginin içeriğini konuştuk. Yayında Meral Akkent rehberliğinde küçük bir sergi turu da yaptık. Özellikle toplumsal tarih araştırması yapanlar, üniversitelerin kadın araştırmaları bölümlerinde çalışanlar, tarihçiler, feminist akademisyenler, feminist pedogoji çalışanlar, mutlaka izlemeli…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.