Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter hesabı açan Macaristan Başbakanı Orbán: “Dostum Trump nerede?”

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, yeni bir Twitter hesabı açtı. Twitter’daki ilk gününün ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Orbán, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a seslendi ve “Aklımda tek bir soru var, dostum Trump nerede?” diye yazdı.  

Dün (10 Ekim) açtığı Twitter hesabında kendisini “özgürlük savaşçısı”, “eş”, “baba”, “büyükbaba” ve “Macaristan Başbakanı” olarak nitelendiren Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, bugün yaptığı paylaşımda görüşleri ve politikaları nedeniyle benzetildiği eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a seslendi:

“Twitter’daki ilk günümden sonra aklımda tek bir soru var. Dostum Donald Trump nerede?”

Orbán bugün verdiği bir demeçte, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dair açıklamalarda bulunmuş ve “Barış için umudun adı Donald Trump’tır” demişti. 

40 binden fazla takipçisi bulunan Orbán, 42 kişiyi takip ediyor. Takip ettiği kişiler arasında İtalya’nın aşırı sağcı politikacıları Giorgia Meloni ve Matteo Salvini, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macaristan Başbakanı Andrzej Duda ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev gibi isimler bulunuyor.

Trump’ın Twitter hesabı, 6 Ocak 2020’deki Kongre baskınından sonra kapatılmıştı. Kongre baskınının ardından tüm sosyal medya platformlarından dışlanan Trump, ABD’deki büyük teknoloji şirketlerini “farklı görüşlere tahammül edemeyen tiranlar” olarak suçlamış ve TRUTH Social adında kendi sosyal medya uygulamasını kurmuştu.

Twitter’ı satın almak isteyen Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk da şirketin Trump’a uyguladığı yasağı “ahlaki olarak yanlış” ve “aptalca” olarak nitelendirmiş ve şirketi devralması halinde Trump’a getirilen yasağı kaldıracağını açıklamıştı. 

Musk geçen günlerde Twitter ile arasında yaşanan anlaşmazlıkta uzlaşma aşamasına gelindiğini açıklamış ve platformu 44 milyar dolara yeniden satın alma talebinde bulunmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.