Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ve Hediye Levent ile DoğuBatı özel: Kuzey Suriye’de cihatçılar kaçakçılık hatlarının kontrolü için çatışıyor

Suriye’de Türkiye’nin denetimindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ya da Milli Ordu adlı yapının altındaki silahlı gruplarla İdlib’i kontrol eden El Kaide’den türeme Hayat Tahrir eş Şam (HTŞ) arasında Afrin’den Azaz’a uzanan hatta yaşanan çatışmaların arka planını bölge uzmanı meslektaşım Hediye Levent anlattı. Olay şimdilik tümüyle “ekonomik” görünüyor. Taraflar kaçakçılık hatları üzerinde kontrol ve güç savaşı içinde. Peki Ankara ve Moskoava neden müdahale etmekte gecikti? Ayrıntılar bu yayında:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.