Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür & Tarih Sohbetleri (278): İngiliz şair William Blake ve Vahiy Kitapları – Kaan H. Ökten ile söyleşi

Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz, Kültür & Tarih Sohbetleri’nde bu hafta Prof. Dr. Kaan H. Ökten’i ağırladı. Ökten, Everest Yayınları’ndan çıkan İngiliz şair William Blake’in “Vahiy Kitapları” çevirisi üzerine konuştu.

Tanıtım Bülteni’nde “Vahip Kitapları” şöyle anlatılıyor:

“Vahiy Kitapları’nda vizyoner şair, gravürcü ve öncü ressam William Blake’in 1789 ile 1795 yılları arasında yarattığı sekiz eserin tıpkıbasımları, İngilizce transkripsiyonu ve çevirileri yer alıyor. Blake, kendi geliştirdiği renklendirilmiş gravür baskı tekniğini kullanarak yaratıcı-vizyoner hayal gücünü birer şahesere dönüştürmüş ve grafik unsurlarla “vahye” dayalı şiiri birleştirmek suretiyle hayal dünyamızı yüksek mertebelere taşımıştır. William Blake’in şiir ile gravürü birleştiren sanat yapıtları, kendisinden sonraki sanatçılar için olduğu kadar günümüz okurları için de son derece ilham ve heyecan verici olmaya devam ediyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.