Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (253): Giden neden gidiyor? Dönen neden dönüyor? – Sosyolog Gülay Türkmen ile yurtdışına göç ve aidiyet üzerine söyleşi

Son birkaç yıldır giderek artan sayıda Türkiyeli genç yurtdışına gitmek, yurtdışında yaşamak istediğini söylüyor. Keza yurtdışına giden doktorların, mühendislerin ve benzer beyaz yakalılar ile mavi yakalıların sayısı da hızla artıyor. Neden? 15 yıl içinde dört ülke, yedi şehir değiştirdiği için kendisini “akademik göçebe” olarak niteleyen ve çalışmalarını halen Berlin Sosyal Bilimler Merkezi’nde (WZB) sürdürmekte olan sosyolog Gülay Türkmen ile yurtdışına gidenlerin ne umup gittiklerini konuştuk. Türkmen’in son makalesi de gönüllü olarak yurtdışına yerleştikten sonra Türkiye’ye geri göç edenler hakkında. Onların geri dönüş sebepleri de sohbetimizde ele aldığımız konular arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.