Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (25 Nisan 2023): Millet İttifakı sahada

Günaydın, salı sabahından herkese merhaba! Ben Gamze Elvan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Günün en önemli haberlerini size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Seçimlere 19 gün kaldı. 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Eskişehir ve Burdur’a gidecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir Milli İrade Caddesi ve Niğde Hükümet Meydanı’nda düzenlenen “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantılarına katılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Balıkesir ve Van’a gidecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Yalova’da.

Amasra’da 42 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası davasının ilk duruşması Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmalarına dün (24 Nisan) Sarıyer ve Beşiktaş’ta devam etti. Soylu’nun hedefinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi protestoları ve LGBTİ+’lar vardı. Kılıçdaroğlu’nun “Ben Aleviyim” çıkışına yanıt veren Soylu, Alevilerin taleplerinin yüzde 90’ının karşılandığını savundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Soylu, “İstanbul’da dört yıl içinde hayatınıza dokunan ne oldu? Altgeçit yapmak zor mu? İstanbul Havalimanı, Marmaray, Avrasya, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü yapılmasaydı İstanbul’un hali ne olacaktı? Peki bunları kim yaptı? Nasıl yapıldı?” diye sordu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla ilettiği mesajında, “Dışarıda olsaydım 29 Nisan’da Aydın’a Yeşil Sol Parti mitingine Erkan’la beraber giderdik. Bu durumda Erkan yoldaşım Aydın’a benim selamlarımı götürecek ve mitinge katılacak. Ben de TİP’in mitinglerine katılır ve yoldaşça, omuz omuza, kol kola mücadeleyi büyütürdük. Olması gereken budur, ötesi yoldaşlığa zarar verir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı Kent Meydanı’nda, konuştu. Bahçeli, konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını, “Alevi” ve “Kürtler” videolarını eleştirdi. “Sünni neyse Alevi odur” diyen Bahçeli, “Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ABD’den daha çok seven birisi vardır, o da Devlet Bahçeli’dir” diye konuştu. Son günlerde peşpeşe “provokasyonların” meydana geldiğini belirten Bahçeli, “14 Mayıs öncesi ülkemizi toplumsal ve siyasi karışıklığa hapsetmek maksadıyla ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Çabalar boşuna, çırpınışlar beyhudedir. Milletimiz kara kampanyalara aldırış etmeyecektir” dedi. 

*****************

Yorum, soru, eleştirileriniz için gamzeelvan@medyascope.tv’ye yazabilirsiniz.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.