TİP dört milletvekilini Meclis’e gönderiyor

TİP dört milletvekilini TBMM’ye gönderiyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan avukat Can Atalay, gazeteci Ahmet Şık ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil seçildi. 

TİP dört milletvekilini

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde sonuçlar netleşmeye başladı. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) dört adayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. 

Kesin olmayan sonuçlara göre Gezi Parkı davası nedeniyle bir yılı aşkın süredir İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutulan Can Atalay, Hatay’da milletvekilliği için yeter sayıda oy aldı.

Soma, Hendek, Aladağ, Gezi ve Çorlu davalarının avukatı Atalay, Gezi davasında üç kez yargılandı. İki kez beraat eden Atalay, 25 Nisan 2022’de 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. 

TİP dört milletvekilini
TİP dört milletvekilini Meclis’e gönderdi: Can Atalay

Baş da Meclis’te

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da İstanbul 3. bölgeden milletvekili seçildi. TİP’i 2017’de kuran Baş, 2018’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) listelerinden milletvekili seçildi. Baş, 11 Ekim 2018’de Barış Atay Mengüllüoğlu’yla birlikte HDP’den ayrılıp TİP’e geçti.

TİP dört milletvekilini
TİP dört milletvekilini Meclis’e gönderdi: Erkan Baş

TİP’in Meclis’e yolladığı üçüncü milletvekili ise Sera Kadıgil oldu. Kadıgil, 2018 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili seçilmiş, 25 Haziran 2021’de TİP’e katılmıştı.

TİP dört milletvekilini Meclis’e gönderdi: Sera Kadıgil

İstanbul 2. bölge birinci sıra adayı gazeteci Ahmet Şık da milletvekili seçilerek Meclis’e girdi.

TİP dört milletvekilini Meclis’e gönderdi: Ahmet Şık

TİP’in Muğla milletvekili adayı oyuncu Mehmet Aslantuğ ile Hatay’daki yerini Can Atalay’a bırakıp Antalya’dan ikinci sıra adayı olan Barış Atay da seçilemedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.