Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (30 Mayıs 2023): Seçimin ardından | Kılıçdaroğlu neden kaybetti? | Erdoğan neden kazandı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuşurken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu salondan çıktı. AKP grubu “Recep Tayyip Erdoğan” sloganı attı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri ve YSK yayın yasaklarına uymadığı iddiası ile Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV’ye inceleme başlatıldığını duyurdu. Yayınlarda “halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarda” bulunulduğu iddia edildi.

İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, İBB’nin yıkım kararı aldığı Üsküdar’daki kaçak kafelerin yıkımı sırasında kafe sahipleri tarafından darp edildi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu Güne Bakış’ta, Prof. Dr. İlhan Uzgel ile 28 Mayıs seçimlerinden çıkan tabloyu konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.