Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (71): İmamoğlu’nun yol haritası nedir?

CHP’de değişim tartışmaları sürerken İmamoğlu Elazığ ve Tunceli’ye gitti ve orada kamuoyu ve basının önünde Kılıçdaroğlu’nu arayarak, izin almadan geldiğini söyledi. Bu hamlelerden Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmak yerine İstanbul’da tekrar aday olacağı sonucunu çıkarıyoruz.

Özgür Özel’in genel başkan adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacağı ve İmamoğlu ile birlikte hareket edeceğine ilişkin tartışmalar olsa da bu konuda taraflardan net bir açıklama yok. Kurultay ekim sonu ya da kasım ayında yapılırsa Kılıçdaroğlu’nun tek aday olacağını söylemek mümkün.

Erdoğan’ın yerel seçim planı ne olabilir?

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından çalışmaları başlatmış ve oy kaybı yaşanan yerlerde bunun nedenlerine ilişkin araştırma yaptırmaya başlamıştı. 7 Ekim’de de, meclis açıldıktan bir hafta sonra olağanüstü kongre toplanacak. Erdoğan’ın parlamento ve kabinenin ardından parti yönetiminde de bir değişime giderek yerel seçimler öncesi bir hamleye hazırlanıyor.

Muhalefet, TBMM’yi zorlayarak sonuç alabilir mi?

Muhalefet partileri TBMM’nin tatile girmesinin ardından iki kez Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. İlkinde zamlar, ikincisinde ise Akbelen ormanlarında ağaç kesimi özelinde çevre sorunlarının görüşülmesini istedi. Meclis’i toplayacak çoğunluğu bulsalar da iktidar kanadının çoğunluğu, önergeleri reddetmeye yetiyor. Önergelerin reddedileceğinin muhalefet de farkında ama burada siyasi taktik izliyor ve seçmene iktidarın sorunlarla ilgilenmediği mesajını vermeye çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.