Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu görevini Özgür Çelik’e devretti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, görevi Canan Kaftancıoğlu’ndan devraldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda konuşan Canan Kaftancıoğlu parti için çok çalışacağını söyledi. Özgür Çelik ise İstanbul’dan başlayarak 81 ilde yeniden kazanacaklarını vurguladı.

CHP’nin, 8 Ekim Pazar günü yapılan 38. Olağanüstü İstanbul İl Kongresi’nde başkan seçilen Özgür Çelik bugün (11 Ekim) Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

Mazbatasını alan Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek görevini Canan Kaftancıoğlu’ndan devraldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki kalabalık Özgür Çelik’i şarkılar eşliğinde bekledi. Marşlar ve meşalelerle karşılanan Çelik, önce Kaftancıoğlu’nun odasında gitti ardından da açıklamalarda bulundu.

“Çok daha fazla çalışmam gerekecek”

İlk başta Canan Kaftancıoğlu konuştu. İstanbul örgütüne teşekkür eden Kaftancıoğlu, adaleti, özgürlüğü ve eşitliği getirmek için çalışacağını vurguladı. Kaftancıoğlu, CHP’nin en çalışkan üyesi olacağını da ekledi:

“Bugün bir kez daha CHP ailesinin ne kadar inançlı, ne kadar çalışkan ve ne kadar yarına dair umutlu olabileceğini hissetmenin mutluluğunu yaşıyorum kendi adıma. Özgür başkanımızla biraz önce yukarıda sohbet ederken kendisine de ifade ettim. Bizler hep birlikte 85 milyona adaleti, eşitliği ve özgürlüğü getirmek için çalışacağız. Ben de bugünden sonra, İstanbul’da CHP’nin en çalışkan üyesi olmaya çalışacağım. Aramızda çok çalışkanlar var, işim zor. Çok daha fazla çalışmam gerekecek. Çalışkan üyesi olarak partimize ve memleketimize ve elbette Özgür başkanımızın işlerini kolaylaştırmak için ne zaman, nerede ihtiyacı olursa hep birlikte orada olacağız.”

“En zor zamanlarda bile umut vardır”

Özgür Çelik ise bugünü “tarihi bir gün” olarak nitelendirerek, kongredeki konuşmasını hatırlattı. Sokaklarda, umutsuz ve kırgın bir seçmen gördüğünü söyleyen Çelik, “En zor zamanlarda bile umut vardır” dedi. 

“Bu hikâyeyi birlikte yazacağız” diyen Çelik, partinin bütün ilçe başkanlarıyla birlikte çalışacağını vurguladı:

“Kongreler, kongre gününde biterler. Biz bu aşamadan sonra 39 ilçe başkanımızla, kadın örgütümüzle, gençlik örgütümüzle, milletvekillerimizle ve bütün değerli yol arkadaşlarımız birlikte bu hikayeyi yazacağız. Yeniden İstanbul’dan umudu örgütleyeceğiz. Mutlaka kazanacağız ve bu ülkeye barışı, demokrasiyi getireceğiz. Yoksulluğu bitireceğiz.”

Konuşmaların ardından Özgür Çelik, Canan Kaftancıoğlu’nu CHP İl İl Başkanlığı’ndan uğurladı. 

Kaftancıoğlu: “İstanbul’da partimizi daha ileriye taşıyacağından hiç kuşkum yok”

Canan Kaftancıoğlu, görev teslimine ilişkin paylaşımda bulundu. Özgür Çelik’in İstanbul’da CHP’yi daha ileriye taşıyacağını söyleyen Kaftancıoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“17 Ocak 2018 tarihinde devraldığım ve büyük bir onurla taşıdığım İl Başkanlığı görevimi 11 Ekim 2023 tarihinde İl Başkanımız Sevgili Özgür Çelik’e devrettim. İstanbul’da partimizi daha ileriye taşıyacağından hiç kuşkum yok Partimizin en çalışkan üyesi olmaya kararlı bir şekilde, partimizi iktidara taşımak için örgütümüzle birlikte çalışmaya ve mücadeleye devam.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.