Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Kılavuz ile Pariscope (61): Fransa’da yeni hükümet

Fransa’nın eski başbakanı Elisabeth Borne göç yasası sonrası çıkan krizin ardından istifa etti. Ardından Fransa’da Gabriel Attal başbakan olarak atandı. Kabine’de Eğitim Bakanı olarak görev yapan 34 yaşındaki Gabriel Attal, artık Fransa’nın en güçlü isimlerinden biri. Fransa’nın en genç başbakanı olmasının yanı sıra ülke tarihinde eşcinsel olduğunu açıkça beyan eden ilk başbakan.

2016’dan itibaren Sosyalist Parti ile yolları ters düşen Attal, Emmanuel Macron’un La République en marche (LREM) adını alan En marche Hareketi’ne katıldı. Attal, Macron 2017’de cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğinde kendisini destekleyen isimlerden biriydi.

Pınar Kılavuz, Pariscope’ta değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.