Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pariscope (62): Fransa’da kürtaj özgürlüğü anayasal güvence altında

Fransa Dünya Kadınlar Gününe dört gün kala kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un çağrısıyla 4 Mart’ta Ulusal Meclis ve Senato’da görev yapan vekiller, özel kongre oturumuna katıldı. Kongre oturumunda daha önce hem Senato’da hem de Ulusal Meclis’te kürtaj hakkı oylandı. Fransa’da kürtaj hakkı böylece anayasal güvence altına alındı.

Pınar Kılavuz kürtajın tarihçesini, 1971 senesinde “Le nouvel observateur” de yayınlanan 343 manifestosunu, kürtaj özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını ve Fransa’daki son gelişmeleri Pariscope’ta değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.