Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (288): Sığınmacıların kent içi hareketlilikleri ve uyum süreci

Farklı hane halkı gruplarının kentsel mekana yükledikleri anlam nasıl değişiyor? Sığınmacıların konut hareketliliği süreçleri uyum süreçlerini nasıl etkiliyor? 

Mekan ve İnsan’ın 288. bölümünde Melis Oğuz’un konukları Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama öğretim üyeleri Doç. Dr. Ömer Bilen ve Doç. Dr. Ebru Kamacı Karahan ile farklı hane halkı kimliklerinin hayatta kalma stratejisi olarak değerlendirdikleri konut hareketliliği ya da kent içi göç mekanizmalarını Bursa Yıldırım Arabayatağı Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri çalışmalarının sonuçları ile İstanbul Fatih ilçesinde Suriyeli göçmenlerin konut yer seçimleri üzerine yaptıkları araştırmanın bulgularına referans vererek tartıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.