Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da televizyon kanallarının Navalni tedirginliği: Ne Navalni’nin ölüm haberi ne de protestolar gündem ediliyor

Rusya’da televizyon kanalları ve hükümet yanlısı medya, yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin ölümünü neredeyse hiç gündeme getirmiyor. Navalni’nin ismini dahi kullanmayan televizyon kanallarının aksine sosyal medyada Rus muhalif lider gündemden düşmüyor.

Rusya’da hükümet yanlısı medya kuruluşları, yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin cezaevinde ölmesini ve Navalni’nin ölümünün ardından başlayan hükümet karşıtı protestoları neredeyse gündeme getirmiyor.

Rusya’nın en ünlü medya kanalları Channel One ve Rossiya 1’de Navalni ile ilgili haberler toplam bir saat 45 dakikalık yer kapladı. Bir saat 45 dakikalık gündemde ise medya kuruluşları Navalni’nin kim olduğundan veya neden cezaevinde tutulduğundan bahsetmedi.

Bir başka televizyon kanalında ise Rusya’nın muhalif politikacılarından biri Navalni’nin ölümü hakkında üzüntüsünü ifade ederken konuşması yarıda kesildi. Spikerler tarafından kendisine “Bunun konuştuğumuz konuyla ne ilgisi var” denildi.

Channel One sunucusu Anatoly Kuzichev ise Navalni’nin kendi arkadaşları tarafından bile unutulduğunu iddia ederek Rus muhalif liderin ölümünün bir “sabotaj” veya “kaza” olabileceğini iddia etti.

Sosyal medyada ise durum Rusya’daki televizyon kanallarından daha farklı. Navalni’nin ölüm haberi ve çalışmaları X dahil olmak üzere birçok paltformda yer alıyor. Navalni’nin birçok belgeseli ise tekrardan gündeme gelerek birçok kişi tarafından seyredildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.