Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanyol kadınlar Woody Allen’ın heykelinin şehirlerinden kaldırılmasını istiyorlar

Neredeyse her yıla bir film sığdıran Amerikalı yönetmen Woody Allen, şehir temalı filmleriyle de oldukça biliniyor. İspanya’nın kuzeyindeki Oviedo kentine olan ilgisini tatillerini burada geçirmenin yanı sıra “Vicky Christina Barcelona” filminin çekimleri için de tercih ederek göstermişti. 2008 yılında çekilen filmden çok daha önce Woody Allen, 2002 yılında Asturias Prensi Vakfı tarafından İspanya’nın en prestijli sanat ödülüyle onurlandırılmış ve bir yıl sonra da yönetmenin kendi boyundaki bronz heykeli kente dikilmişti.

Asturias Feminist Organizasyonu, “çocuk tacizcisi ve sapık” bir adamın heykelle onurlandırılmasının doğru olmadığı yönündeki görüşlerini ve heykelin kaldırılması gerektiği taleplerini içeren bir dilekçeyi belediyeye sundular. Belediye yetkilileri talebi değerlendireceklerini ifade ettiler.

Screen Shot 2018-01-23 at 17.55.01

Woody Allen’ın 28 yaşındaki evlatlık kızı Dylan Farrow, #metoo adı altında yayılan tacizcileri ifşa etme furyasında kamusal bir mektup yayınlayarak, 7 yaşındayken babası tarafından tacize uğradığını iddia etmişti. Call Me By Your Name filmi ile yıldızı parlayan genç Fransız oyuncu Timothée Chalamet ve rol arkadaşları Rebecca Hall ile Griffin Newman, Woody Allen’ın A Rainy Day in New York filminden aldıkları parayı taciz kurbanlarına destek olan vakıflara bağışladıklarını açıklamışlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.