Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump hakkında cinsel taciz iddiaları

The New York Times’a konuşan iki kadın, Donald Trump tarafından fiziksel olarak tacize uğradıklarını anlattı.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump hakkında bir iddia daha ortaya atıldı. The New York Times’da yer alan habere göre, iki kadın Donald Trump’ın kendilerine daha önce fiziksel olarak cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

“Ahtapot gibiydi”

Gazeteye konuşan 74 yaşındaki Jessica Leeds, otuz beş yıldan fazla zaman önce Trump tarafından uçakta cinsel tacize uğradığı iddiasında bulundu. Habere göre, Jesscia Leeds bir uçuş esnasında uçuş görevlisinin önerisiyle, boş yer bulunan birinci sınıf kabinine oturdu ve yan koltukta oturan Donald Trump’la tanıştı. Yemek servisinden sonra Trump’ın bir anda aralarındaki kolçağı kaldırarak kendisine dokunmaya başladığını ve sonrasında elini eteğinin altına sokmaya çalıştığını anlatan Leeds, Trump için “Ahtapot gibiydi, elleri her yerimdeydi” ifadesini kullandı.

 
Leeds olaydan sonra görevlilere bir şey söylemediğini, kabin görevlisinin gelip kendisini kurtarmasını dilediğini, çantasını alıp önceki koltuğuna döndüğünü anlattı ve o yıllar için “Erkeklerin davranışlarından kendimizi sorumlu tutuyorduk” dedi. Jessica Leeds, bir buçuk yıl kadar önce, Trump’ın başkan adaylığı dolayısıyla yaşadıklarını arkadaşlarına anlatmaya başladığını söyledi ve “Umarım bu hikayeyi paylaşmam seçimle ilgili bir fark yaratır” şeklinde konuştu.

Asansör önünde taciz

The New York Times’da yer alan ikinci cinsel taciz iddiası ise, olay yaşandığında 22 yaşında olduğunu söyleyen Rachel Crooks isimli bir kadın tarafından ortaya atıldı. Habere göre, Rachel Crooks Manhattan’daki Trump Tower’da bir emlak şirketinde resepsiyonist olarak çalışırken bir gün asansörün önünde Donald Trump’la tanıştı. El sıkıştıktan sonra Crooks’un elini bırakmayan Trump kadını önce yanaklarından, sonra bir anda dudağından öptü. Crooks anlattıklarıyla ilgili “Yaptığı çok uygunsuz bir şeydi. Benim, bunu yapabileceği kadar önemsiz biri olduğumu düşünmesine çok kızdım” dedi.

“Soyunma odası muhabbeti”

Geçtiğimiz günlerde Trump’ın kadınlar hakkında müstehcen şekilde konuştuğu, “Onları bir anda öpüyorum. Tıpkı bir mıknatıs gibi. Sadece öpüyorum. Beklemiyorum bile” dediğinin duyulduğu ses kayıtları yayınlanmıştı. Olay üzerine Trump özür dilemiş fakat konuşmaları “soyunma odası muhabbeti” olarak tanımlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.