Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da kanlı saldırı: 60 ölü

Pazartesi gecesi Pakistan’ın Ketta şehrindeki polis akademisine düzenlenen silahlı saldırıda en az 60 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla yaralı var. Saldırıyı düzenleyenlerin rehin aldığı 200 kişi saatler süren operasyonun ardından Pakistan ordusu tarafından kurtarıldı.

Ketta’daki saldırıyı üç kişinin düzenlediği tahmin ediliyor. Yetkililer, ölümlerin çoğunun saldırganlardan ikisinin üzerlerindeki bombaları patlatmasından sonra gerçekleştiğini ve üçüncü saldırganın üzerindeki bombayı patlatamadan güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu açıkladılar.

Pakistan hükümeti, saldırıyı ülkenin Şii azınlıklarını hedef alan Sünni militan bir örgütün düzenlediğinden şüpheleniyordu ancak bugün IŞİD kendi haber ajansı Amaq’tan yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi. Afganistan’ın birçok militan ve ayrılıkçı örgütün bulunduğu Belucistan eyaletinde yer alan polis akademisi 2006 ve 2008’de iki kez daha saldırıya uğramıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.