Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere AB’de kalabilir

İngiltere Yüksek Mahkemesi, bugün açıkladığı kararla, Brexit’in gerçekleşebilmesi için parlamentonun onayının gerektiğini belirledi. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ancak bu kararla birlikte İngiltere Parlamentosu, Brexit’i durdurabilir, İngiltere AB’de kalabilir.

Yüksek Mahkeme Kraliyet Dairesi Başkanı Cwmgiedd Lordu Thomas Roger John Laugharne Thomas’ın açıkladığı kararda “Birleşik Krallık anayasasının en temel kuralı, parlamentonun egemenliğidir” deniliyor.

Bu kararın, sürecin işletilmesinde hükümetine tek yetkili olduğunu savunan Başbakan Theresa May’e büyük bir sekte vurması bekleniyor.

Herhangi bir üye devletin AB’den ayrılması için “anayasal gerekliliklerine uygun olarak” prosedürü uygulayabileceğini öngören AB Anayasası’nın 50. Maddesi’ne ilişkin hukuki tartışmayı karara bağlayan İngiltere Yüksek Mahkemesi, milyonlarca Birleşik Krallık vatandaşını etkileyecek Brexit sürecinin yalnızca bakanlar tarafından yürütülmesinin, parlamentonun egemenliğini sarsacağına kanaat getirdi.

Artık son söz İngiltere Parlamentosu’nun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.