Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da Selefilere operasyon

Almanya İçişleri Bakanlığı bu sabah 10 eyalette Selefilerin ev ve işyerlerine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Yüzden fazla kişinin gözaltına alındığı baskınla ilgili olarak öğle saatlerinde İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya, Bavyera, Schleswig-Holstein, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz eyaletlerinde arama ve gözaltılar yapıldı. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Baden-Württemberg ve Hamburg’daki iki ibadet yeri için de arama emri çıkarıldı.

Almanya’daki Selefilerin ideolojik lideri Ebu Walaa bir hafta önce göz altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Işid’e militan yetiştirmekle suçlanan ‘’Gerçek Din’’ adlı dernek adına Kur’an dağıtmak, internet aracılığıyla propaganda yapmak gibi faaliyetlerin yasaklandığını duyuruldu.

Almanya’da örgütlenen dernek üyelerinden şu ana kadar en az 140 kişiyi IŞİD adına savaşmak üzere Suriye ve Irak’a gönderdiği ileri sürülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.