Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir yıl sonra Bataclan: Terör değil müzik kazandı

Fransa’nın başkenti Paris’in farklı yerlerinde 13 Kasım 2015’te yaşanan silahlı saldırılarda 90 kişinin hayatını kaybettiği konser salonu Bataclan 12 Kasım’da İngiliz müzisyen Sting konseriyle kapılarını açtı. ThePoliceExcommunicated 1 hesabından bugün tamamı yayınlanan performansa buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=TRcy39Ffan8

Cuma akşamı Paris’in 1., 10. ve 11. bölgeleriyle birlikte Fransa Stadyumu’nun dışında IŞİD militanları silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirmişti. 11. Bölgedeki Bataclan konser salonunda Amerikalı rock grubu Eagles of Death Metal’ın konseri sırasında silahlı saldırı ve rehin alma eylemleri yaşanmıştı.  Tanıkların ifadesine göre silahlı 3 kişi kalabalığın üzerine rasgele ateş açtı. Üç saat süren rehin alma eylemi polisin baskınıyla saldırganlar öldürülerek sona ermişti.

Le  Monde gazetesine göre salonun açılışına destek vermek ve yaşamlarını yitirenleri anmak isteyenler girişin yanına çiket buketleri, mumlar ve mesajlar bıraktı. Konserden iki saat önce salonu doldurmaya başlayan seyirciler yoğun güvenlik önlemleri altında içeri alındı. Bariyerlerle çevrili girişteki polis sayısı çarpıcıydı. Açılış için 13 Kasım gecesinin kötü izlerinden geriye birşey bırakmamak adına 8 aylık yoğun bir çalışma trafiğine giren Bataclan, döşemelerden resimlere herşeyi yeniledi. 1500 kişilik salonda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yetkililerden oluşan çok sayıda davetli vardı.

Konserin başında Sting şöyle konuştu: : “Bu akşam önemli iki görevimiz var. Öncelikle saldırıda hayatlarını kaybedenleri hatırlamalıyız, sonrasında hayatı ve bu tarihi mekanı müzikle kutlamalıyız. Bir dakika sessiz kalarak onları saygıyla analım.”

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından “Fragile” (Kırılgan) şarkısıyla bir yıl aradan sonra müzik tınıları Bataclan’a tekrardan yayıldı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.