Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi’nde öğrencilerden sonra öğretim üyeleri de atanmış rektörü protesto etti

12 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı tarafından Prof. Mehmed Özkan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

hocalarin-fotgrafi

Üniversite öğrencileri 14 Kasım pazartesi günü düzenledikleri basın açıklamasında “Kayyum Rektör İstemiyoruz” diyerek atanan değil seçilmiş rektörü tanıdıklarını belirtmişlerdi.

boun-ogrenci-protestosu

Bugün ise Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri üniversite çalışanları ile yaptıkları ortak basın açıklamasında “üniversiteler evrensel değerler üzerine kuruludur ve bu evrensel değerler çerçevesinde üniversitelerde karar alma yetkisi demokratik yöntemle seçilmiş kurumlarda ve akademik yöneticilerde olmalıdır. Rektör dâhil olmakla birlikte tüm akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Açıklamanın ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerin  “Kayyum Rektör İstemiyoruz” sloganları eşliğinde dağıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.