Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11 Eylül Anıtı’na beş eksik yüz daha eklendi

11 Eylül Anıtı’na eklenen 5 yeni yüz ile saldırıda hayatını kaybeden tüm göçmenlerin fotoğraflarının sergilenmesi tamamlanmış oldu.

ABD Vatandaşlık ve Göç Ofisi’ne bağlı olarak Göçmen Kayıt Ofisi ve Kimlik Bürosu için çalışan Katherine Lotspeich, New York Times gazetesinde yayımlanan 11 Eylül Ulusal Anıt ve Müzesi’nin kayıp yüzleri aradığı haberini görmesi üzerine kolları sıvadı. Uzun arayışların sonucunda, artık kullanılmayan göçmen kayıt deposunda, 11 Eylül terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden 5 göçmenin fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu dosyalara ulaştı.

Bunlardan biri Windows on World restoranında çalışan ve 1999 yılında vatandaşlık alan Dominik Cumhuriyeti’nden Gregorio Manuel Chavez’di. Forte yemek şirketinde çalışan ve 2000 yılında vatandaşlık hakkı elde eden Kerene Emeline Gordon ise aslen Jamaikalıydı. William Lomax ise 1996 yılından itibaren ABD vatandaşı olan bir İngilizdi. Ching Ping Tung ise First Commercial bankasında çalışan Hong Kong asıllı bir bankacıydı.

8

Sonuçta, saldırı sırasında hayatını kaybeden tüm göçmenlerin fotoğrafları anıtta yer alırken eksik olarak sadece beş fotoğraf kaldı. Bunlardan üçünün resmi, ailelerinin rızası olmadığı için sergilenemiyor. Diğer iki kişinin isimleriyse Antonio Dorsey Pratt ve Albert Ogletree.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.