Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Fetih ile Hamas Moskova’da anlaştı, ulusal birlik hükümeti kuruyorlar

El Fetih ile Hamas, Moskova’da Pazar gününden beri devam eden görüşmelerde bir Filistin Ulusal Birlik Hükümeti kurma kararı aldı. Moskova’daki görüşmelere, El Fetih ile Hamas’ın yanı sıra, iki grubun da mesafeli olduğu İslami Cihad ve diğer Filistinli örgütler de katıldı.

Görüşmelerin sonucuna göre kurulacak hükümet, sürgündeki Filistinlileri de içerecek ve en kısa zamanda seçimlerin gerçekleşmesini sağlayacak. Gazze ve Batı Şeria’da en son seçimler 2006 yılında yapılmıştı.

Üst düzey bir El Fetih yetkilisi, görüşmeleri düzenlemeye, BM Güvenlik Konseyi’nin, İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği yasadışı yerleşim yerlerine son vermesine yönelik kararının ve ABD Başkanlık Seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasının ardından karar verdiklerini açıkladı.

Filistinli temsilciler, aynı zamanda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü ve Lavrov’dan Trump’ı, ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma fikrinden vaz geçirmesini istedi.

Tarihsel olarak, Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinde arabuluculuk görevini üstlenen ABD olmuştu. Filistinli grupların Moskova’da uzlaşmış olması, önümüzdeki süreçte Rusya’nın Ortadoğu’daki bu sorunda da söz söylemeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.