Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırbistan’da ırkçılar futbolcuyu ağlattı

Sırbistan Ligi’nde mücadele eden Partizan Belgrad’ın orta saha oyuncusu Everton Luiz cumartesi günü oynanan maçta rakip takım taraftarların ırkçı tacizi yüzünden sahayı göz yaşları içinde terk etti.

1

Cumartesi günü birinci sıradaki Kızıl Yıldız’ın altı puan gerisinde bulunan Partizan, yine Belgrad takımı FK Rad’a konuk oldu. Maçta Partizan’ın orta sahasında top koşturan Everton Luiz, topla her buluştuğunda rakip takım taraftarlarınca ırkçı tacize maruz kaldı. Taraftarlar Luiz’i yuhalayarak, maymun sesleri çıkarttı. Bununla da yetinmeyen Rad taraftarı maç sonuna doğru Brezilyalı oyuncuyla alay eden bir pankart da açtı.

Maçın son düdüğünden sonra Luiz, kendisine ırkçı saldırıda bulunan taraftarların önüne giderek kızgın bir şekilde el hareketinde bulundu.

Bu noktadan sonra yükselen tansiyona sahaya giren polisler engel oldu. Ve Luiz’e soyunma odasına kadar eşlik etti. Brezilyalı oyuncu yaşanan bu olaylardan sonra gözyaşlarına hâkim olamadı.

https://www.youtube.com/watch?v=RxihqliTTC0

Luiz maç sonunda yaptığı açıklamada “Rakip taraftarın 90 dakika boyunca bana yönelttikleri ırkçı saldırılar yüzünden gözyaşlarıma hakim olamadım. Ancak beni asıl şok eden şey rakip takımın oyuncuları oldu. Taraftarları sakinleştirmeleri gerekirken, onlara arka çıktılar” dedi.

Partizan maçtan 1-0’lık üstünlükle ayrılarak ikinci sıradaki yerini korudu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.