Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘İlk uzun metrajlı filmler’ İstanbul Modern’de

İstanbul Modern Sinema’da bu hafta, günümüz yönetmenlerinin ilk uzun metrajlı filmlerine odaklanan bir seçki izleyiciyle buluşacak.

20-23 Nisan arasında gerçekleştirilecek ‘İlk Uzun Metrajım’ adlı programda, yirmi yıldır farklı türde filmler yapan Claire Simon’un ilk uzun metrajlı belgeseli olan 1990 yapımı Hastalar’ın yanı sıra, yönetmenin Yabancı Madde, Aile Planlaması ve Kuzey Garı adlı filmleri de yer alıyor. Yönetmen Claire Simon, etkinlik kapsamında yapılacak bir söyleşi ile İstanbul Modern’da izleyicisi ile buluşacak. Programda izlenebilecek bir diğer film, Belçikalı yönetmen Joachim Lafosse’dan 2004 yılında Locarno film festivalinde Altın Leopar’a aday gösterilen Kendine Has Delilik. Gösterimin hemen ardından, filmin yapımcısı Eric Van Zuylen ile bir söyleşi gerçekleşecek. Ayrıca yönetmen Luc Jabon’ın, Joachim Lafosse’un yönetmenlik kariyerini perdeye taşıdığı Kelimelerin Ötesinde, Joachim Lafosse’un Sineması adlı film de gösterimde olacak.

Programa ulaşmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.