Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyükçekmece’deki Albatros Parkı, Katar, Suudi ve Yemen ortaklığına satıldı

İstanbul Büyükçekmece’deki Albatros Parkı için 11 Nisan’daki ihaleyi 160 milyon lira ile en yüksek teklifi veren ‘ortak girişim’ Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-SKY İnvestment Group Gayrimenkul Ticaret A.Ş. kazandı. Girişimin ortaklarından Demir İnşaat aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi Basketbol Takımı’nın sponsoru. Girişimin diğer ortakları ise Katar, Suudi Arabistan ve Yemen’li.  Projenin yüzde 40’ı Demir İnşaat’a, yüzde 60’lık kısmı da diğer ortaklara ait olacak. 

5

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir’in açıklamaları ise şöyle: “Söz konusu arazi parkın üst tarafında yer alan çorak bir arazi. Arazinin imarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve konut projeleri için onaylı. Ortaklarımız bu arsayı çok istiyordu. Bizi de onlar cesaretlendirdi. Türkiye’ye de ilk kez buradan giriş yapacaklar. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de yaklaşık 2 milyar dolarlık daha yatırım planlıyorlar”

Olayla ilgili bir belediye yetkilisi şöyle konuştu: “Bu alana belirtildiği gibi konut ve turizm alanı yapılması planlanıyor. Ancak orası park değil. Aslında bu arazi, Albatros Parkı’nın arka tarafındaki imarlı arazi. İmarı da yeni değil. 1972’den beri bu alan imarlı. Bu anlamda, parkı imara açıp sattılar demek doğru değil. Albatros Parkı denilen alan, o arazinin altındaki sahil şeridi”

Eren Can, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/319714266″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.