Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nükleer enerjiye yatırım önceliği

Bakanlar Kurulu, lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımlarının öncelikli yatırım konuları” arasına alınmasını kararlaştırdı. Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

resmi gazete kararı

Bakanlar Kurulu’nun bu kararıyla, her iki yatırım alanı da devlet yardımlarını almak konusunda öncelikli yatırımlar sınıfına girdi. Öncelikli yatırımlar, nerede yapıldığı fark etmeksizin 5. bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

5.bölge

Bölge paketi: Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat gibi illerle yatırımcıları bölgeye çekmek için uygulanan bir teşvik yöntemi. Bu paket ;gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği gibi teşviklerden oluşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.