Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Akıllı Şehirler Fuarı devam ediyor

15-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açan Dünya Akıllı Şehirler Fuarı, Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

Fuarda trafik sistemlerinden, güvenlik çözümlerine, 3D teknolojisinden, toplu taşıma sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ürünler sergileniyor.

Fuarın etkinlikleri kapsamında dünyadan ve ülkemizden teknoloji alanında uzman pek çok kişi çeşitli oturumlarda sohbetler düzenliyor ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşıyor. İlk günün konuşmacısı dünyaca ünlü hacker ve teknoloji füturisti Pablos Holman’dı.  Holman,”Hacking the Future” oturumuyla teknolojinin geleceği ve hayatı değiştiren yeni nesil icatlar hakkında küresel ipuçları verdi.

Holman, oturumda teknolojinin artık geldiği noktada, bireysel ve toplumsal hayatımızda çok radikal dönüşümleri mümkün kılar hale geldiğini vurguladı:

‘’Salgın hastalıklar için büyük bir mücadele yürütüyoruz. Bilgisayarlarla tüm modellemeler üzerinde çalışıyoruz. Nükleer atıkla çalışan bir nükleer reaktör geliştirdik. Teknolojilerin var olan durumları radikal olarak değiştirme imkanı var. Bunu geleceğimiz için kullanmalıyız” dedi.

Perşembe günü sona erecek olan fuar, akıllı şehir konsepti üzerine çalışan ve ilgilenen herkesi bir araya getirerek geleceğe dair yeni fikirlerin paylaşılmasını sağladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.