Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de AB liderleriyle görüştü

NATO Zirvesi için Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Parlametosu  Başkanı Antonio Tajani’yle de biraraya geldi. Erdoğan’ın AB liderleriyle yaptığı görüşmeler, Ekim 2015’ten bu yana bir ilk niteliği taşıyor.

Brüksel’deki NATO Zirvesi dışında ikili görüşmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiletere Başbakanı Theresa May ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştü. Erdoğan; kritik bir dönem geçiren Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili temaslarda da bulundu ve AB Konseyi binasında, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’la biraraya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşti. Anadolu Ajansı’nı bildirdiğine göre görüşmede Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerindeki son durum ve ileriye yönelik atılabilecek adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, görüşmede, Mart 2016’da imzalanan AB-Türkiye göçmen anlaşmasının öngördüğü gerekliliklerin yerine getirilmesini talep ettiği öğrenilirken, taraflar terörle mücadelede daha fazla işbirliği yapma konusunda uzlaştı.

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ile bir görüşme gerçekleştirdi. 45 dakika süren görüşmede Türkiye ve Avrupa Parlamentosu arasındaki mevcut durumun ele alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’e hareket etmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada; Türkiye’nin AB’den kopmak gibi bir derdi olmadığını söylemiş ve AB’nin Türkiye’yi kendi kapısında dilenci olarak görmemesi gerektiğini sözlerine eklemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.