Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülsüm Kav: “Kadın cinayetlerinde artık ceza indirimi olmamasında kadınların müdahil olmasının önemli rolü var”

8 Şubat 2016 tarihinde Adana’da Türkan Sarıkaya’yı otomobiline alarak iş yerine götüren ve döverek öldüren Bünyamin Fikirdeşici müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma savcısı, “Fikirdeşici’nin, genç kızı cinsel eylemine karşılık bulamadığı için kapıldığı öfke sonucu darp ederek ölümüne neden olduğunu belirtti ve kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi. Ayrıca herhangi bir ceza indirimi de uygulanmadı.

Özellikle Özgecan Aslan cinayetinin toplumsallaşması verilen kararın emsal teşkil etmesi son zamanlarda kadın cinayetleri ile ilgili davalarda yaptırımların artması ve ceza indirimlerinin azalmasıyla sonuçlanıyor. Konuyu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Gülsüm Kav’ a sorduk. Kav; “indirimsiz kararlarda kadınların müdahil olmasının önemli bir rolü var. Bununla beraber yargıda cinsiyetçilik diye tabir ettiğimiz delil yetersizliği, iyi hal gibi durumlarla serbest bırakmalar da sürüyor. Türkan Sarıkaya davası kazanımla sonuçlandı. Neredeyse yarı yarıya indirimsiz ceza kazanımları sağlıyoruz.” dedi.

Röportajın tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.