Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda, demiryollarında tamamen rüzgar enerjisine geçti

Hollanda’da demiryollarının enerji ihtiyacının artık tamamı rüzgârdan karşılanıyor.

Tarihi yel değirmeni arazisi üzerinde rüzgâr enerjisiyle geliştirilerek hazırlanan proje kapsamında, ülke genelinde 2,200 rüzgâr türbini bulunuyor ve 2,4 milyon evle eşdeğerli güç üretiyor.

indir (1)

Sistemi 2018 yılına kadar bitirme sözü veren Eneco şirketi, çok hızlı bir şekilde çalışarak projeyi Ocak ayında bitirdi. Amacın sürdürülebilir enerji elde etmek olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, karbondioksit salınımını büyük ölçüde azaltmayı ve ileride yolcu başına gereken enerji harcamasını %35 azaltmayı hedeflemiş.

Rüzgâr enerjisinin kullanılması ile beraber, rüzgâr türbinlerinin bir saatlik çalışması 200 kilometrelik yol için gereken enerjiyi sağlıyor.

indir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.