Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 yıla mahkum edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

MİT Tır’larıyla ilgili haber sebebiyle açılan davanın 5. duruşmasında karar çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 25 yıl hapis cezası verildi ve tutuklandı. Mahkeme aynı dava kapsamında Can Dündar ve Erdem Gül’ün dosyasını ayırdı.

Duruşmaya izleyici alınmazken, Berberoğlu “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan cezaya hükmetti.

CHP konuyla ilgili acil toplanma kararı aldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay duruşma çıkışı yaptığı açıklamada “Bugün Türkiye’de yargının tefessüh ettiği, yürütme organının kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Bir ülkede yargıçlar diktatörü nasıl hoşnut ederim diye düşünerek karar veriliyorsa böyle adalete, böyle yargıya lanet olsun. Bu muhalefete gözdağıdır. Bu muhalif olan herkese gözdağıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.