Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moskova’da En İyi Yönetmen ödülü Fikret Reyhan’ın oldu

Fikret Reyhan’ın yönettiği Sarı Sıcak filmi, Moskova Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle döndü.

Sarı Sıcak filmi, geçtiğimiz Nisan ayında ilk gösterimini yaptığı 36. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Aytaç Uşun), En İyi Görüntü Yönetmeni (Marton Miklauzic) ve En İyi Kurgu (Ömer Günüvar, Fikret Reyhan) ödüllerini toplamıştı.

DCQyso6W0AE9bas

Film, uluslararası prömiyerini Moskova Uluslararası Film Festivali’nde yaptı. Dün sona eren festivalin İranlı yönetmen Reza Mirkarimi’nin başkanlığındaki İtalyan oyuncu Ornella Muti, Finlandiyalı yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, İspanyol yönetmen Albert Serra ve Alman film danışmanı Brigitta Manthey’den oluşan ana jürisi, Sarı Sıcak’ı En İyi Yönetmen ödülüne layık gördü. Festivalde, en iyi film ödülü Çin yapımı Tepeli Aynak filmine, jüri özel ödülü ise, Rus yapımı The Bottomless Bag filmine verildi.

C9cSArbXsAE8gQ-

Ödül töreninin ardından konuşan yönetmen Fikret Reyhan, Türkiye’yi temsil etmekten mutlu olduğunu, filmle ilgili güzel tepkiler aldıklarını fakat ödülü almanın şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Sarı Sıcak filmi, kendi tarlalarında çalışan ve geleneksel yöntemler kullanmakta direnen göçmen bir ailenin, farklı bir gelecek isteyen oğlu İbrahim’in hikayesini konu alıyor. Başrollerini Aytaç Uşun ve Mehmet Özgür’ün paylaştığı film, sonbaharda Türkiye’de gösterime girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.