Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman Valisi: “Hasankeyf’te hiçbir patlayıcı kullanılmıyor”

Batman’daki Hasankeyf antik kentinde devam eden Ilısu Barajı inşaatı çalışmalarında kayaların düşürüldüğü görüntüler tepkilere neden olmuştu.

Batman Valiliği’nden konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapıldı: Hasankeyf Antik Kentinin Jeolojik ve Jeoteknik Bakımdan Güçlendirilme çalışmalarda herhangi bir patlayıcı madde kullanılmamaktadır. Bilim Heyeti nezdinde uzman dağcı ekipler tarafından tehlike arz eden kayalar ekolojik kaya kırıcı teknolojisi ve hidrolik kriko yöntemleriyle kontrollü bir şekilde kayaların düşürülme çalışmaları yapılmaktadır.

Batman Valisi Ahmet Deniz, konuyla ilgili olarak Hasankeyf’i ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere seslenen Deniz, “Bunlar kontrollü bir şekilde uzmanlarımızın ve bilim heyetinin denetiminde hiçbir patlayıcı kullanılmaksızın tamamen dağcılar vasıtasıyla düşürülüyor. Mağaraların bir kısmı dolgu yapılarak iyileştiriliyor. Buralarda da birtakım dezenformasyonlar, çürümeler var. Tamamen tarihi dokuya zarar vermeden çalışmalar devam ediyor. Tehlike arz eden alanların temizlenmesi ve güçlendirme çalışmalarından sonra kale yeniden turizme ve vatandaşların ziyaretine açılacaktır” dedi.

Hasankeyf’te düşürülen kayalara ilişkin, Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi bir basın açıklaması yayınlamıştı. Söyleşi yaptığımız Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi aktivisti Ercan Ayboğa tehlike arz etmeyen kayaların da düşürüldüğünü ve bölgedeki tarihi dokuya zarar verildiğini söylemişti:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.