Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalar ile ilgili imar planında gözler Koruma Kurulu’nda

Plan değişikliği için konuştuğumuz Adalar Kent Konseyi üyesi ve kendisi de bir adalı olan Mimar Ali Ertürk,  1/ 5000 ölçekli planın 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını ve uygulandığını, şu günlerde kamuoyunda tartışılan 1/1000 ölçekli planın da 1/ 5000 ölçekli planın kararlarına uymak zorunda olduğunu söyledi.

Ertürk aynı zamanda bunun koruma amaçlı bir plan olduğunu ve tartışan kesimlerin planlar hakkında net bir bilgi sahibi olmadığını da sözlerine ekledi. Çünkü 1/1000 ölçekli planın bilgilerinin yasa gereği aleni bir şekilde kamuya açıklanmadığını söyledi. Planlar hakkında endişe sahibi grupların 1/5000’lik plan üzerinden hareket ederek endişelerini dile getirdiğini ifadelerine ekledi.

Ekran Resmi 2017-08-23 14.09.25

Adalar’ın imara açıldığı haberleri hakkında bir açıklama yapan Adalar Belediyesi bugün bir basın Belediye basın açıklamasında haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Ali Ertürk’le  söyleşimizin tamamını aşağıdaki kayıttan dinleyebilirsiniz.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339133810″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.