Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin’le Barzani arasında dev doğalgaz anlaşması

Rus devlet petrol şirketi Rosneft, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile doğalgaz boru hattı projesi için görüşüldüğünü ve yıl sonuna kadar anlaşmanın imzalanacağını açıkladı.

25 Eylül’de yapılması planlanan ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin açıkladığı referandum öncesi Rusya ve IKBY arasında görüşülen doğalgaz boru hattı projesi ne anlama geliyor? Konuyu Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kerim Has ile konuştuk.

Dr. Kerim Has, Rusya’nın referandum öncesi attığı bu adımı bölgedeki enerji projelerini kendine bağlayarak etkisini güçlendirme hamlesi olarak değerlendiriyor.

Röportajın tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.