Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor Toto Süper Lig’de 5 haftada 4 takım, teknik direktörlerle yollarını ayırdı

Spor Toto Süper Lig’de henüz sezon başı olmasına rağmen bu hafta 2 teknik adam daha kulüpleriyle yollarını ayırdı. Antalya’da Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği’nde Ümit Özat, Malatyaspor’da Ertuğrul Sağlam ve Osmanlıspor’da Bülent Uygun sezonun başında görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav sezonuna teknik direktör Ümit Özat ile başlayan Gençlerbirliği, alınan kötü sonuçların ardından değişikliğe giden ilk takım oldu. Başkent ekibi, Özat’tan boşalan teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal’ı getirdi. Ankara temsilcisi, Bakkal yönetiminde çıktığı iki maçta da puan alma başarısı gösteremedi. Bakkal yönetiminde Gençlerbirliği, deplasmanda Trabzonspor’a 3-1 ve yine deplasmanda Göztepe’ye 3-2 yenildi.


Ligin yeni takımı Evkur Yeni Malatyaspor da teknik direktör değişikliğiyle erken tanışan takımlardan oldu. Ertuğrul Sağlam yönetiminde sezona giren Süper Lig’in yeni ekibi, Sağlam’ın ayrılmasıyla Bursaspor karşılaşmasına teknik sorumlu Hakan Çalışkan idaresinde çıktı. Sarı-siyahlı takım, Bursaspor’a 4-2 kaybetti.

Antalyaspor Geçtiğimiz sezon Rıza Çalımbay  göreve geldikten sonra kulüp tarihinin en iyi sezonunu geride bırakmıştı. Geçtiğimiz sezona Portekizli teknik adam Morais ile başlayan Antalyaspor, 6 maçtan 2 puanla ayrılan Morais’in görevine son vermişti. Ardından göreve gelen Rıza Çalımbay 27 maçta, 17 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenildi aldı. Akdeniz temsilcisi geçtiğimiz sezon tüm galibiyetlerini Çalımbay göreve başladıktan sonra elde etti. Rıza Çalımbay’la Antalyaspor 56 puan topladı ve 58 puanla tarihinin en puanlı sezonunu 5. Tamamladı.
Transfer  sezonunun bitmesine yakın Samuel Eto’o ile gerilen Antalyaspor’da Çalımbay’ın açıklamaları yapıcı olmuş ve Eto’o’yu ilk 11’e alarak sahaya golle dönmesini sağlamıştı.

Yeni transfer Samir Nasri ile de sorun yaşayan deneyimli hoca ile yolların ayrıldığı dün akşam Antalyaspor’un web sitesinden duyuruldu.

Ligde elde ettiği başarısız sonuçlar, Osmanlıspor’da da teknik değişime sebep oldu. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde sezona giren başkent ekibi, 5. hafta sonunda ligin en altında yer aldı. Son olarak sahasında Demir Grup Sivasspor’a 4-2 kaybeden Osmanlıspor’da, Bülent Uygun görevinden istifa etti.
Gittiği takımlarda yaptığı transfer sayısı ile eleştirilen Bülent Uygun, 15 transfer ile sezona başladığı Osmanlıspor’da sadece 5 hafta görev yapabildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.