Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google’dan 19. Doğumgünü için hediyeli doodle!

Standford’lu doktora öğrencileri tarafından araştırma projesi olarak 1996 yılında başlayan Google, 4 Eylül 1998 yılında şirketin bugünkü halini alacak adımları attı. Google’ın doğum günü olarak ise 27 Eylül tarihini seçilmesinin sebebi ise 27 Eylül 2005 yılında şirket borsada tarihinin en yüksek endeks oranlarından birine ulaşmış olması. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Google, bugün 19 yaşını kutluyor. 

Ekran Resmi 2017-09-27 13.31.00

Google anasayfasında doğum gününe özel gelenekselmiş bir doodle paylaştı. Çarkıfelek şeklindeki doodle’dan 19 farklı seçeneğe ulaşmak mümkün.

Ekran Resmi 2017-09-27 13.31.11

Google kurulduğu zamanlarda kullanımda olan “altavista, yahoo, aol, infoseek” gibi arama motorları basit ve pratik bir arama algoritması kullanıyorlardı, aranan anahtar kelimenin sitelerde ne kadar kullanıldığı hesaplayıp, sonuçları buna göre sunuyorlardı. Google’ın sunduğu, dönemi itibariyle devrimsel olarak nitelendirilebilecek arama algoritması ise aranan kelimenin, sitenin indeksine ve siteye gösterilen ilgiye göre sıralanmakta. Bu algoritmanın gördüğü rağbet neticesinde internetin görünen yüzü haline gelen Google, 1998’den bu yana alternatiflerini de piyasadan sildi. Google’da indeksli bir site olmak, internette yer almak anlamına geliyor. İnternet eşittir Google korelasyonu ise, Google sunucularında endekslenmeyerek kendi iletişim ağını kuran “Deep Web” ve bilgilerin korunumu ve özel yaşamın gizliliği tartışmalarını gündeme getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.