Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marsilya’daki bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi

Fransa’nın Marsilya kentinde bulunan St. Charles Tren Garı’nda düzenlenen bıçaklı saldırıda iki
kadın yaşamını yitirdi. Bu saldırıyı IŞİD sahiplenirken bir gün önce de Kanada’da bir saldırgan polise bıçaklı saldırıda bulundu. 

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki kadının hayatını kaybettiği duyurulurken, saldırganın da güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Saldırı sonrasında, olayın yaşandığı Marsilya kentine ulaşan Fransa İçişleri Bakanı Gérard Collomb “Bu saldırı terörist eylemi özelliği taşıyor olabilir, ancak şimdilik bunu net olarak söyleyemeyiz, bu nedenle soruşturmanın ilk sonuçlarının gelmesini beklemeyi tercih ederim” şeklinde konuştu.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yayın organlarından biri olarak bilinen Amak Haber Ajansı ise saldırının IŞİD militanlarından biri tarafından düzenlendiğini duyurdu. BBC’nin haberine göre, saldırgan 20’li yaşlarda ve Kuzey Afrika kökenli.

 

55

 

Kanada’da bıçaklı saldırı sonrasında Somali uyruklu mülteci tutuklandı

Kanada’nın Edmonton kentinde Cumartesi akşam saatlerinde meydana gelen saldırı sonrasında, Somali
uyruklu bir mültecinin “terör” şüphesi ile tutuklandığı bildirildi. Saldırıda polis memuruyla birlikte 5 yaralı var.

Cumartesi akşamı, bir futbol maçı öncesinde, stadyum önünde polisin kurduğu trafik barikatına çarpan şüpheli, daha sonra araçtan atlayarak bir polisi bıçakladı. Olay yerinden koşarak uzaklaştığı söylenen şüphelinin, gece saatlerinde kullandığı kamyonetle alkol kontrolüne takılması üzerine aracını kalabalığın üzerine sürdüğü bildirildi.

CNN’in aktardığına göre bir polis memuru saldırganın aracında IŞİD bayrağı bulunduğunu ve bunu kanıt olarak aldıklarını iddia etti.

Şüpheli, yaşanan kovalamaca sonunda tutuklanarak göz altına alındı. New York Times’a göre, Kanada’daki saldırı, daha önce Avrupa’da kamyon ve bıçak kullanılarak düzenlenen IŞİD saldırıları ile benzerlik taşıyor.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yayımladığı açıklamada, “Yaşanan bu terör saldırısı sonrasında, aşırılıkların Kanada’da kök salmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.