Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvanları katledenlere yönelik daha ağır cezalar geliyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hayvanların eziyet ve işkenceyle katledilmesinde verilen cezaların daha ağır cezalar olmasına yönelik, yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Konuyla ilgili Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, “Vatandaştan hayvana eziyet bir geliyorsa belediyelerden hayvanlara eziyet, işkence, ölüm yüz bin geliyor” dedi.

Abdülhamit Gül, Meclis genel kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, hayvanların öldürülmesinin son bulması için geçen haftadan itibaren çalışmalara başladıklarını, caydırıcı olması için neler yapılabileceğini konuştuklarını, bu tip suçların 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç olduğunu kaydetti. Abdülhamit Gül’ün yaptığı bu açıklama bu tip suçların, 3 yıldan daha fazla hapis cezası verileceği beklentisini oluşturdu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık bu kararı şöyle değerlendirdi:

‘’Bu maddeler hep hayvana eziyet eden vatandaş üzerinde. Oysa vatandaş hayvana eziyet, zulüm bir geliyorsa belediyelerden hayvanlara eziyet, işkence, ölüm yüz bin geliyor. Dolayısıyla bu kanunu sadece eziyet eden vatandaşla sınırlı tutarlarsa bunun hiçbir etkisi yok. Bu ciddi bir kandırmacadır. Ama hayvanları öldüren, hayvanları dağa, taşa atan belediyelere, belediye görevlilerine, belediye başkanlarına da bu kanun geçerli olacaksa, yargılanacaklarsa tamamdır. Fakat şimdiye kadar biz öyle bir ifade göremedik. Cezalar sadece vatandaşa verilecek cezalara odaklanmış durumda.’’ dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.